Molen "De Volharding" is een korenmolen in Zeddam. Wij mogen ons sinds 2006 de eigenaren van deze molen noemen. Sindsdien hebben we ons de kunst van het draaien eigen gemaakt, is de molen geregeld opengesteld voor publiek en organiseren we leuke evenementen. Met deze website willen we u op de hoogte houden van nieuwe evenementen en verder informeren over onze mooie molen.

Vriendelijke groeten van familie Waszkiewicz-Harmsen

Activiteiten in 2018

12 en 13 mei, 11.00-17.00 uur
Nationale molendag

13 mei, Moederdag
Streekproductenmarkt 

20 en 21 mei, 11.00-17.00 uur
Kunstwandelroute Zeddam

8 en 9 september, 11.00-17.00 uur
Open monumentendag en herfstmarkt 

In december, onder voorbehoud 
in december staan wij waarschijnlijk weer op de kerstmarkt in het dorpshuis Zeddam

31 december, 9.00-14.00 uur
Oliebollenverkoop

Oudjaarsavond, oliebollen!

Ook dit jaar bestelt u bij ons weer heerlijke oliebollen voor oudjaarsavond. 

Kent u ze nog van vorig jaar? Heeft u de oliebollen al geproeft bij het ontsteken van de kerstster? Of misschien genoot u vorig weekend bij de kerstmarkt in het dorpshuis wel van een oliebol van Molenmeel Montferland. Als u de smaak te pakken heeft bestelt u ze makkelijk en snel via deze website. 

Oliebollen met krenten en rozijnen, of toch naturel? Per stuk €0,60 en bij elke 10 krijgt u er weer 1 gratis. Speltoliebollen voor €0,90 per stuk en natuurlijk ook 1 gratis bij elke 10.

Nu bestellen en oudjaarsdag tussen 9.00 en 15.00 uur ophalen bij de molen. Mocht u niet in staat zijn de oliebollen zelf af te halen, dan kunnen wij ze in Zeddam ook bezorgen. Laat dan uw telefoonnummer achter. 

Direct bestellen kan via:

oliebollenactie

Gezellige en sfeervolle kerstmarkt bij de molen

Op zaterdag 12 en zondag 13 december organiseren wij weer een sfeervolle kerstmarkt. De molen wordt versierd met lichtslangen in de wieken. Binnen in de molen wordt een kerstdorp opgebouwd. Dit jaar staat het kerstdorp in een nieuwe opstelling, omdat de oude molenstenen die als tunnel voor de trein dienst deden weer zijn opgehaald door de molenmaker. Naast het kerstdorp is er in de molen een winkeltje met kerstartikelen.

Bij de molen staan diverse kramen van standhouders met cadeauartikelen, kerststukjes, houtzaagwerk, zeepjes, koffiepakketjes, tafelkleedjes, jam, kussens, sieraden en nog veel meer. Er zijn diverse zitjes bij warme kachels en u kunt genieten van een warme drank of een lekker hapje. En op de kerstmarkt ontbreken de kerstliedjes, kerstversiering en lampjes natuurlijk ook niet.

De kerstmarkt vindt plaats op zaterdag 12 en zondag 13 december van 11.00 - 17.00 uur. Toegang is gratis en de opbrengst van kerstwinkel en horeca is voor onderhoud aan de molen. Wij gaan sparen voor nieuwe zeilen ,zodat we de komende jaren weer vaak kunnen blijven draaien.