Oudjaarsavond eten we oliebollen

Dit jaar geen oliebollenactie! In 2020 houden we geen oliebollenactie. We zien jullie in 2021 graag weer. 

Op oudjaarsdag bakken we heerlijke oliebollen bij de molen. We werken samen met de Zeddamse Torenmolen en genereren zo samen wat geld voor het onderhoud van onze molens. Dit onderhoud moeten wij als particulieren voor een deel zelf bekostigen, zo kunt u ons steunen.

De oliebollen worden gebakken door superbakker Frank Delleman, die ze molens op deze manier belangeloos steunt. Ze worden gemaakt van ambachtelijk molenmeel, gemalen op de Torenmolen door Mario van Molenmeel Montferland. De oliebollenmix is ook bij hem te bestellen als u zelf wilt bakken. Maar heerlijke verse, warme oliebollen bij ons halen is natuurlijk veel makkelijker! Bakkerskwaliteit oliebollen, voor een leuke prijs en een goed doel steunen, wat wilt u nog meer. 

De oliebollen kunt u vooraf bestellen, in december staat ons bestelformulier weer online.  

Heerlijke oliebollen

Meer informatie over het meel: MolenmeelMontferland

Open monumentendag

Elk jaar in het hele tweede weekend van september openen tijdens Open Monumentendag duizenden monumenten hun deuren voor publiek. De BankGiro Loterij Open Monumentendag is met jaarlijks rond de één miljoen bezoekers een van de grootste culturele evenementen in Nederland. Het is een laagdrempelige, gratis en ongedwongen manier om in contact te komen met ons monumentale erfgoed. Molens mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken en de Volharding opent dan ook zijn deuren.

Niet alleen openen duizenden monumenten gratis hun deuren voor het Nederlandse publiek, er worden ook ontelbaar veel activiteiten georganiseerd: tentoonstellingen, rondleidingen, fietsroutes, wandelingen, muziekvoorstellingen maar ook veel activiteiten speciaal voor kinderen, zoals speurtochten en spelletjes.

www.openmonumentendag.nl

Open monumentendag vindt dit jaar plaats op zaterdag 12 en zondag 13 september. Wij zijn nog in beraad hoe we voor u klaar staan ivm het coronavirus.

 

Activiteiten in 2020

wat is 2020 een gek jaar geweest. We zien u graag in 2021 weer in goede gezondheid terug bij de molen

vriendelijke groeten, familie Waszkiewicz-Harmsen

 

9 & 10 mei, 11.00-17.00 uur
Nationale molendag - geannuleerd

12 & 13 september, 11.00-17.00 uur
Open monumentendag 

26 september, 10.00-12.00 uur
Wandeling en rondleiding tijdens burendag - geannuleerd

In december, onder voorbehoud 
helaas geen Kerstmarkt in het dorpshuis Zeddam

31 december, 9.00-14.00 uur
Oliebollenverkoop op bestelling - geannuleerd

 

 

Oudjaarsavond, oliebollen!

Ook dit jaar bestelt u bij ons weer heerlijke oliebollen voor oudjaarsavond. 

Kent u ze nog van vorig jaar? Heeft u de oliebollen al geproeft bij het ontsteken van de kerstster? Of misschien genoot u vorig weekend bij de kerstmarkt in het dorpshuis wel van een oliebol van Molenmeel Montferland. Als u de smaak te pakken heeft bestelt u ze makkelijk en snel via deze website. 

Oliebollen met krenten en rozijnen, of toch naturel? Per stuk €0,60 en bij elke 10 krijgt u er weer 1 gratis. Speltoliebollen voor €0,90 per stuk en natuurlijk ook 1 gratis bij elke 10.

Nu bestellen en oudjaarsdag tussen 9.00 en 15.00 uur ophalen bij de molen. Mocht u niet in staat zijn de oliebollen zelf af te halen, dan kunnen wij ze in Zeddam ook bezorgen. Laat dan uw telefoonnummer achter. 

Direct bestellen kan via:

oliebollenactie

Gezellige en sfeervolle kerstmarkt bij de molen

Op zaterdag 12 en zondag 13 december organiseren wij weer een sfeervolle kerstmarkt. De molen wordt versierd met lichtslangen in de wieken. Binnen in de molen wordt een kerstdorp opgebouwd. Dit jaar staat het kerstdorp in een nieuwe opstelling, omdat de oude molenstenen die als tunnel voor de trein dienst deden weer zijn opgehaald door de molenmaker. Naast het kerstdorp is er in de molen een winkeltje met kerstartikelen.

Bij de molen staan diverse kramen van standhouders met cadeauartikelen, kerststukjes, houtzaagwerk, zeepjes, koffiepakketjes, tafelkleedjes, jam, kussens, sieraden en nog veel meer. Er zijn diverse zitjes bij warme kachels en u kunt genieten van een warme drank of een lekker hapje. En op de kerstmarkt ontbreken de kerstliedjes, kerstversiering en lampjes natuurlijk ook niet.

De kerstmarkt vindt plaats op zaterdag 12 en zondag 13 december van 11.00 - 17.00 uur. Toegang is gratis en de opbrengst van kerstwinkel en horeca is voor onderhoud aan de molen. Wij gaan sparen voor nieuwe zeilen ,zodat we de komende jaren weer vaak kunnen blijven draaien.