De molen uit de winterslaap

Afgelopen weekend hebben we voor het eerst dit jaar weer de molen gedraaid. Was het echt al zo lang geleden? Ja, de laatste keer was in de herfst zelf. Nu komen we weer uit onze winterslaap. Wijzelf, de molen, de natuur. Heerlijk. We hebben genoten van het weer deze week. Hopelijk gaan we een prachtig jaar tegemoet, blijft iedereen gezond en kunnen we vaak genieten van de draaiende molen.

Als de molen draait bent u welkom. De molenaar heeft (bijna) altijd tijd voor een praatje en een (aangepaste) rondleiding. Dit alles nu nog even met 1 bezoeker tegelijk en op 1,5 meter afstand natuurlijk. Zorg goed voor elkaar, blijf gezond en wie weet tot ziens bij de molen!

Geen oliebollen van de molens dit jaar

Wij hebben besloten geen oliebollenverkoop te doen dit jaar. We vinden het ontzettend jammer, want het is altijd super gezellig en we zijn natuurlijk zelf ook dol op onze oliebollen!! Maar dit jaar is het gewoon niet verstandig.

We hopen dat meesterbakker Frank Delleman en alle andere hulp volgend jaar weer voor ons klaarstaan. Wie zelf wil bakken kan natuurlijk onze oliebollenmix bestellen bij Molenmeel Montferland

We wensen jullie mooie dagen, in liefde en gezondheid en zien jullie graag in het nieuwe jaar weer bij de molen.

vriendelijke groeten familie Waszkiewicz-Harmsen

.Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Open Monumentendag

In het tweede weekend van september openen monumenten in het hele land gratis hun deuren. De volharding is op 8 september van 11.00-17.00 uur te bezoeken. De molenaar ontvangt u en het terras met drinken staat klaar. 

 


 

Bij de molen is altijd wat te doen

Wij zijn particulier eigenaar van de Volharding, maar we vinden het leuk om de molen te delen met iedereen. Zowel voor de Zeddammers, als voor de toerist proberen wij leuke dingen te organiseren.

Rondleidingen

Bij de evenementen, maar ook daarbuiten bent u welkom in de molen. Als de molen draait is de molenaar aanwezig en ontvangt hij u graag voor een rondleiding, een praatje of een foto. Wist u dat een blauwe wimpel bij de molen betekent dat de molenaar aanwezig is? Voor alle molens geldt dat hij dan toegankelijk is.

Groepsuitjes

Voor groepen zijn we op afspraak open. We hebben een leuk terras, overdekt wanneer nodig. Zo vormt de molen een leuk decor voor teamuitjes, familiedagen of als start-, pauze-, of eindpunt voor fietstochten. De omgeving met de Montferlandse bossen, weilanden en recreatiemeren is prachtig. Ook erg geschikt voor wandelingen of autoritjes natuurlijk. In overleg is er veel mogelijk. Denk aan koffie met gebak, maar ook een zelf een barbeque of eigen buffet organiseren kan.

Markten

Bij de molen wordt een aantal keer per jaar een kleinschalige gezellige markt met terras gehouden. Heeft u zelf een hobby of maakt u leuke spullen, dan bent u ook welkom om tijdens de markten een kraampje te vullen. Als kinderen met een kleedje en rommelmarktspulletjes willen komen zitten vinden we dat erg gezellig.

Meelproducten

Sinds een paar jaar is de molen weer maalvaardig. Wij kunnen graan malen en laten dit ook graag zien tijdens de evenementen. We draaien (nog) geen productie, maar verkopen tijdens markten wel een ruim assortiment van heerlijke meelproducten van molenmeel Montferland.

Bibliotheek

Kent u onze bibliotheek al? We hebben een leuke verzameling 2de hands boeken. Streekromans, thrillers of kinderboeken, voor alle leeftijden is er iets te vinden. Te koop voor een klein prijsje of te ruil voor andere mooie 2de hands boeken.

Helpen?

Heeft u tijd en zin voor kleine klusjes aan en rond de molen, dan is uw vrijwillige hulp erg welkom. Schilderwerk, timmerwerk of tuinieren, er is altijd een klusje dat bij u past. Ook als molenaar of gids zijn er mogelijkheden. We horen graag van u.

We zien u bij de molen!

Alle opbrengst die we genereren is voor onderhoud van de molen.