Nationale molendag 2021 online


Nog volop in de Corona crisis heeft de Hollansche Molen gekozen om dit jaar een online molendag te organiseren. Op 8 en 9 mei genieten we eens extra van de vele prachtige molens die ons landschap rijk is.

Ook wij houden ons aan de coronaregels bij De Volharding. Dat betekent dat u zoals altijd welkom bent als de molen draait voor een praatje en een korte rondleiding. Maar wel met maximaal 2 bezoekers tegelijk en natuurlijk op 1,5 meter afstand. 

We organiseren geen speciale activiteiten tijdens de nationale molendag. Maar wilt u toch extra genieten van molens, kijk dan eens op de website van de Hollandse Molen en van Nationale Molendag. Er zijn wandel en fietsroutes verzameld, u kunt binnenkijken, er is een quiz en een fotowedstrijd met een super gave molen prijs en natuurlijk veel foto’s en informatie. 

We hopen op goed weer. Ga naar buiten, ga fietsen, wandelen of maak een mooie rondrit. Geniet van de natuur, ons Hollandse landschap en natuurlijk de vele molens die Nederland rijk is. Maar doe het veilig, blijf gezond, hou vol! Tot een volgende keer! 

 
www.molens.nl

Nationale molendag afgelast

Wij zullen niet open zijn op nationale molendag. Door de Coronacrisis willen we geen bezoek ontvangen. En dit past natuurlijk ook bij de landelijke regels om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet samen te komen.

Nationale Molendag 2020 - 9/10 Mei

Door de landelijke organisatie is ook besloten de Nationale Molendag volledig af te lasten.

NATIONALE MOLENDAG 2020 GAAT NIET DOOR

De Hollandsche Molen en het Gilde van Vrijwillige Molenaars hebben besloten de Nationale Molendag die op 9 en 10 mei zou plaatsvinden, af te gelasten. Ook de Friese molenaars, verenigd in het Gild Fryske Mounders sluiten zich hierbij aan. De organisaties volgen hiermee het besluit van de regerering om alle samenkomsten, ongeacht de omvang, tot 1 juni te verbieden. De regering wil met deze maatregel de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk inperken. Het evenement wordt ook niet verplaatst naar een later moment in het jaar. Op 12 en 13 september vindt namelijk al Open Monumentendag plaats. We roepen alle molens nadrukkelijk op om daaraan mee te doen, uiteraard mits de overheidsrestricties dan zijn opgeheven

informatie op molens.nl

 

Uilen op bezoek

We hebben de afgelopen maanden geen bezoek bij de molen ontvangen. We weten natuurlijk allemaal hoe het corona-virus roet in het eten gooide. De nationale molendagen gingen bijvoorbeeld niet door in mei. 

Maar we hebben wel gezelschap gehad. Er was namelijk een uilenpaar genesteld in de bomen van de buurman. Waardoor wij hebben mogen genieten van overvliegende ouders, piepende kuikens en een uilenbal hier en daar. Vader en/of moeder zat ook graag op de uitkijk in de molenwiek. En dat was voor ons dan weer een prachtig gezicht.

Anton Kuiperij- uilskuiken mei 2020  Anton Kuiperij- uil mei 2020

Inmiddels zijn de dieren verder getrokken. En inmiddels bent u ook weer welkom. Als de molen draait zullen we u graag te woord staan en rondleiden. Als we beiden zorgen voor gepaste afstand, moet dat geen probleem geven.