Nationale molendag afgelast

Wij zullen niet open zijn op nationale molendag. Door de Coronacrisis willen we geen bezoek ontvangen. En dit past natuurlijk ook bij de landelijke regels om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet samen te komen.

Nationale Molendag 2020 - 9/10 Mei

Door de landelijke organisatie is ook besloten de Nationale Molendag volledig af te lasten.

NATIONALE MOLENDAG 2020 GAAT NIET DOOR

De Hollandsche Molen en het Gilde van Vrijwillige Molenaars hebben besloten de Nationale Molendag die op 9 en 10 mei zou plaatsvinden, af te gelasten. Ook de Friese molenaars, verenigd in het Gild Fryske Mounders sluiten zich hierbij aan. De organisaties volgen hiermee het besluit van de regerering om alle samenkomsten, ongeacht de omvang, tot 1 juni te verbieden. De regering wil met deze maatregel de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk inperken. Het evenement wordt ook niet verplaatst naar een later moment in het jaar. Op 12 en 13 september vindt namelijk al Open Monumentendag plaats. We roepen alle molens nadrukkelijk op om daaraan mee te doen, uiteraard mits de overheidsrestricties dan zijn opgeheven

informatie op molens.nl

 

Uilen op bezoek

We hebben de afgelopen maanden geen bezoek bij de molen ontvangen. We weten natuurlijk allemaal hoe het corona-virus roet in het eten gooide. De nationale molendagen gingen bijvoorbeeld niet door in mei. 

Maar we hebben wel gezelschap gehad. Er was namelijk een uilenpaar genesteld in de bomen van de buurman. Waardoor wij hebben mogen genieten van overvliegende ouders, piepende kuikens en een uilenbal hier en daar. Vader en/of moeder zat ook graag op de uitkijk in de molenwiek. En dat was voor ons dan weer een prachtig gezicht.

Anton Kuiperij- uilskuiken mei 2020  Anton Kuiperij- uil mei 2020

Inmiddels zijn de dieren verder getrokken. En inmiddels bent u ook weer welkom. Als de molen draait zullen we u graag te woord staan en rondleiden. Als we beiden zorgen voor gepaste afstand, moet dat geen probleem geven.

Onze heerlijke oliebollen nu te bestellen

Vorig jaar ook zo genoten van onze oliebollen? Of tijdens de kerstmarkt en het ontsteken van de kerstster al mogen proeven? Zin in meer? Bestel dan nu uw oliebollen voor oud en nieuw. 

Op oudjaarsdag bakken wij weer heerlijke oliebollen. De oliebollen zijn vooraf te bestellen via deze website en op oudejaarsdag af te halen bij de molen.

De oliebollen worden gebakken bij de Volharding van een eigen recept oliebollenmix, gemaakt van meel gemalen op de Grafelijke korenmolen in Zeddam. We hebben naturel oliebollen en oliebollen met vruchten. De bollen met vruchten bevatten, naast stukjes appel, ook rozijnen en krenten. Naast de vruchtenbollen van tarwebloem hebben we ook weer speltoliebollen met vruchten. De oliebollen van tarwe kosten €0,60 per stuk en bij elke 10 krijgt u er 1 gratis. De speltoliebollen kosten €0,90 per stuk, met natuurlijk ook bij elke 10 eentje gratis. Met uw bestelling steunt u de beide Zeddamse korenmolens. 

Bestellen kan t/m maandag 30 december. Bestelde oliebollen kunnen op 31 december tussen 9.00 en 15.00 uur afgehaald worden bij onze molen aan de Vinkwijkseweg 13. 

- klik hier om te bestellen -

We zien u graag op oudjaarsdag.