Zomer in Zeddam

Het is zomer in Zeddam. Vandaag is omroep Gelderland in Zeddam neergestreken met het tv-programma zomer in Gelderland. De molen draait vandaag en is te bezoeken. Ook ligt er een nieuwe informatieflyer van de molen op de  verenigingenmarkt. Van 16.00-18.00 presenteren diverse Zeddamse verenigingen zich op het Gerrit Varwijkplein midden in het dorp. Om kwart voor 6 kan een ieder zich verzamelen voor de live-uitzending van zomer in Gelderland met een mooie parade, geweldig toneelstuk en vriendelijke aliens.

Daarna feesten we nog even door in zomerse sferen met een Caribisch feest op het Varwijkplein. Komen jullie ook? 

 

Niet in de gelegenheid om de

flyer op te halen op de markt, hier nog wat informatie over de molen: 

 

Bij de molen wordt een aantal keer per jaar een kleinschalige gezellige markt met terras georganiseerd. Van de lentemarkt aan de start van het seizoen, via onze unieke 48-uurs draaimarathon in de zomer tot de kerstmarkt en oliebollen in december. Ook met de nationale molendag en monumentendagen zijn we open.  

Heeft u zelf een hobby of maakt u mooie spullen, dan bent u ook welkom om tijdens de markten een kraampje te vullen. Op de website vind u de geplande evenementen en ander nieuws.

 

Ook buiten de evenementen bent u welkom. Als de molen draait is de molenaar aanwezig en bent u welkom voor een rondleiding, een praatje of een foto.

Voor groepen zijn we op afspraak open. We hebben een leuk terras, overdekt wanneer nodig. Zo vormt de molen een leuk decor voor teamuitjes, familiedagen of als start-, pauze-, of eindpunt voor fietstochten.Ook voor wandelingen of autoritjes natuurlijk. In overleg is er veel mogelijk.  

 

Sinds 2 jaar is de molen weer maalvaardig. Wij kunnen graan malen en laten dit ook graag zien tijdens de evenementen. We draaien (nog) geen grote productie, maar verkopen wel een ruim assortiment van heerlijke meelproducten van molenmeel Montferland. Wanneer wij thuis zijn is het winkeltje open. 

 

Kent u onze bibliotheek al? We hebben een leuke verzameling 2de hands boeken. Te koop voor een klein prijsje of te ruil voor andere mooie 2de hands boeken. 

 

Graag tot ziens!

Familie Waszkiewicz- Harmsen.