Open monumentendag met herfstmarkt

Elk jaar in het tweede weekend van september zijn de open monumentendagen. Wij zijn elk jaar beide dagen te bezoeken en organiseren ook dit jaar weer een herfstmarkt in en rond de molen. Er zijn kraampjes met cadeauartikelen, streekproducten, tweede hands boeken en platen, meelproducten, handwerk en natuurlijk pompoenen en andere herfstdecoraties.

Op het terras serveren we koffie of fris met verse baksels. Het word een dagje uit voor het hele gezin met een rondleiding door de molen. De molenaars staan te wachten om u van alles te vertellen, of u bekijkt de fotoexpositie over 125 jaar de Volharding.

Tijdens de open monumentendag zijn ruim 4000 monumenten in het hele land gratis te bezoeken. Ook de Volharding is gratis toegankelijk. U bent welkom op zaterdag 10 en zondag 11 september tussen 11.00 en 17.00 uur op beide dagen. We duimen voor prachtig nazomerweer. De opbrengst van het (overdekte) terras is voor onderhoud aan de molen. In de afgelopen weken zijn de staartbalken geverfd en hebben we nieuwe zeilen gekregen. De zeilen zijn deze week geplaatst, zodat we tijdens de monumentendagen met onze nieuwe zeilen te kunnen draaien. 

 

Wilt u er een middagje van maken, dan is ook de Rosmolen in Zeddam te bezoeken. Na een bezoek aan onze korenmolen kunt u in de Rosmolen zien hoe er gemalen werd als er geen wind was. Hier wordt namelijk gemalen op paardenkracht. Ook kunt u een eigen pannenkoekje bakken. Bij de Rosmolen wordt wel € 1,- entreegeld gevraagd.